جوشکاری زیر پودری (SAW)

آشنایی با جوشکاری زیرپودری (SAW) + مزایا و معایب آن

جوشکاری زیرپودری (SAW) یکی از با کیفیت ترین روش های اتصال لوله ها است. جوشکاری آهنگری، ماشین کاری، نورد و ریخته گری روش های پر کاربرد تولید قطعه در صنعت هستند. در این مقاله قصد داریم در رابطه با جوشکاری زیر پودری (SAW)، روش های انجام آن و مزایا و معایب آن صحبت کنیم.

جوشکاری زیر پودری (SAW)

جوشکاری زیر پودری یکی از روش های جوشکاری است. جوشکاری شاید در ذهن افراد، کار ساده ای به نظر برسد. ولی واقعیت این است که این کار بسیار پیچیده و تخصصی است و لازم است تکنسین های جوشکاری، آن را انجام دهند.

جوشکاری در واقع روشی برای اتصال بین مواد و اجسام مختلف است. فرآیند جوشکاری، در مکان های مختلف قابل انجام است. به عنوان مثال، در زیر آب، اتصال بین لوله های انتقال نفت و … بنابر این تکنسین های جوشکاری، علاوه بر مهارت در خود جوشکاری، به مهارت های دیگری هم احتیاج دارند.

انواع جوشکاری به دو دسته کلی تقسیم می شوند که شامل جوشکاری دوبی و غیر دوبی هستند.

بیشتر بخوانید: روش های انجام جوشکاری زیر پودری

انواع جوشکاری

جوشکاری ذوبی

در این نوع، جوشکاری به وسیله یک منبع حرارتی، سطح ماده مورد نظر را ذوب می کند و زمانی که منبع حرارتی قطع می شود در قسمت مذاب انجام اتفاق می افتد. در اثر این انجماد، اتصال برقرار می شود. تمام این فرآیند با روش های مختلفی می تواند انجام گیرد که یکی از روش ها جوشکاری زیر پودری (SAW) است.

جوشکاری غیر ذوبی 

در جوشکاری غیر ذوبی بدون ذوب کردن لبه ها، اتصال بر قرار می شود. به این معنی که لبه ها تحت فشار یا حرارت قرار می گیرند.

فرایند جوشکاری زیرپودری (SAW)

در فرآیند جوشکاری زیرپودری، حرارت حاصل از قوس، بین فلزات پایه و ماده مصرفی که سیم جوشی توپر است، باعث ذوب فلزات پایه و اتصال آن ها می شود. پودر جوشی در این فرآیند وظیفه محافظت را دارد. برقراری قوس الکتریکی زیر پودر جوش از قوس، دود حاصل از سوختن پودر از حوضچه مذاب، ورود ترکیبات پودر به حوضچه و جذب ناخالص ها و اکسیژن از ترکیب شیمیایی و در نهایت سرباره تشکیل شده از فلز جوش محافظت می کند.

 

مزایا و معایب جوشکاری زیر پودری

از جمله مزایای این روش می توان به نرخ رسوب بالا، پیوسته بودن فرآیند، حفاظت با پودر فلاکس و راندمان بالای قوس اشاره نمود. این روش به دلیل عمق نفوذ و حرارت بالا، برای جوشکاری لوله های با ضخامت بالا بسیار مناسب است. همچنین قابلیت اتوماسیون فرآیند به کاهش هزینه های عملیاتی کمک می کند. پیش از شروع پاس بعدی، جوش زیر پودری لوله باید سرباره جمع آوری شود.

مزایای جوشکاری زیر پودری

پانوشت: جوشکاری زیرپودری (SAW) , نواع جوشکاری , معایب جوشکاری زیر پودری 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

13 − هفت =